Designerek Paradicsoma

Legnépszerűbb okosságok

Utolsó kommentek

Huh régen volt már blogbejegyzés. Hát egyelőre még nem tudom megígérni, hogy holnaptól egyre sűrűbbek lesznek a post-ok, merthát az utóbbi időben igen elfoglalt vagyok - szerencsére. De design blog van, volt és lesz is! :)

Most hogy így kiértünk a (nem túl hosszú) nyári szünetből, kreatív vérkeringésünk beindításához az alábbi gyűjtést ajánlom minden egyes webdesignernek!
 

Végre, végre! Egy nagyon fontos dolog végre lehetővé vált a weboldalak szerkesztésében. Hát persze, hogy az egyedi betűtípusok használatáról beszélek! Mi is volt eddig ezzel a gond?

A nagy port kavaró Corel DRAW X4 cikk után itt a folytatás, mert megérkezett a világ egyik vezető programcsomagjának a Corel DRAW X4-nek az utódja, az X5-ös verzió. A cikk előtt meg kell említenem, hogy bár sokat használom a X4-es verziót, az Adobe család szoftvereit is nélkülözhetetlennek tartom egy designer számítógépén. Aki MAC-es környezetben dolgozik bizonyára nem követi ennyire a Corel szériákat, de talán nekik is érdekes lehet a nagy rivális villantása. A teszt nem reprezentatív, igazából azokra a pontokra koncentráltam, ahol az előd X4 gyengén teljesített...

 

 

Napjaink web 2.0-ás közösségi kitudjahogymicsodája a Twitter. Mindenki közzéteheti itt, hogy éppen merre jár, mit csinál, megoszthat linkeket, fotókat azokkal akik követik őt. Hogy ez most pontosan mira jó arra nem szeretnék kitérni, van aki szereti és használja. Nekik ajánlom az alábbi válogatást, ahol a twitteres profiloldal testreszabásából láthattok néhány alkotást.


A twitter profilt csak részben lehet testre szabni, a fő üzenet ablakoknak pl. csak a színeit változtathatjuk. Viszont az alapra egyéni háttérképet, háttérszínt állíthatunk be, és megadhatjuk, hogy az általunk feltöltött kép csempézve, vagy ismétlődés nélkül jelenjen meg az üzenetablak mögött.

Nekem is van ám twitterem, dicsak! A háttér elrendezéséhez Coco twitteroldala adta az inpirációt, aminek kinézete és tartalma is már önmagában megérne egy post-ot.

 

Betűtípusok Valentin napra

2010.02.09. 13:43

 

ÁJLÁVJÚS betűtípusok lesznek ma bizony. Ugye tudjátok, hogy közeleg az ájlávjú nap! Szóval február 14-ére mindenki beszerezheti szeretett betűtípusát!

Magyar oldalak

Külföldi oldalak

Barátok oldalai

Copyright © 2009 naranchdesign. Minden jog fenntartva.