Designerek Paradicsoma

Legnépszerűbb okosságok

Utolsó kommentek


Sziasztok!

Mint azt Ti is tudjátok, a flash alapú megoldások nem mindig a legjobbak (flash lejátszó kell hozzá, a módosításához szükséges a flash kód forrása is - és ezt elég ritkán teszik közzé még az ingyenesen felhasználható tartalmak esetén is, nem látnak bele a keresők stb.) Éppen ezért a fejlesztők kezdenek olyan alternatívák felé fordulni, amik látványban megközelítik a flash adta lehetőségeket, de az alap magára a javascriptre épül, amit már egyáltalán nem érintenek a flash előbb felsorolt hátrányai.
A javascript egy speciális library-je (vagy ha úgy tetszik - javascriptre épülő kiterjesztett függvény gyűjteménye) a webdesignerek körében egyre népszerűbb JQuery. Ha már láttunk olyan oldalt, ahol feltűnnek, beúsznak dolgok és jobb gombbal kattintottunk a "varázslaton" láthattuk, hogy nem a flash lejátszó menüje jelent meg, hanem a szabvány böngészőablakbeli tulajdonságok jelentek meg a felugró menüben. Ekkor már szinte biztos, hogy a látványért valamilyen javascriptes megvalósítás vagy maga a JQuery felelős. Mint ahogy más javascript használata esetén is, itt is a JQuery .js file-jait kell include-olni a html-ünkben és már használhatjuk is ezeket a menő beépített függvényeket.

Erre a JQuery library-re épít az alábbi galéria is, aminek forrása, leírása és bemutatója megtalálható a spaceforaname oldalán. Csúsznak, kúsznak, és felsejlenek benne a galéria képei és a mellékelt kód és leírások alapján egy olyan galériát kapunk, amiről első látásra el sem hisszük, hogy nem a jó öreg flash tálalja nekünk a látványt.

"Á' színpád, á' Tiéd!" :)

A bejegyzés trackback címe:

https://design.blog.hu/api/trackback/id/tr51304410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Magyar oldalak

Külföldi oldalak

Barátok oldalai





Copyright © 2009 naranchdesign. Minden jog fenntartva.