Designerek Paradicsoma

Legnépszerűbb okosságok

Utolsó kommentek

 
Joggal kérdezheted, hogy Váddafákiz CSS3?

A CSSről már minden webdesigner tudja, hogy mire való. A CSS3 sem sokban különbözik tőle. Több lehetőséget rejt. Olyan effekteket lehet vele könnyedén létrehozni, mint a drop shadow, a lekerekített dobozok és többszörös háttérképek dobozoknak. Az egyetlen bökkenő, hogy még csak az újabb típusú böngészők támogatják - az IE 6-ot felejtsétek el! - tehát várni kell egy kicsit, amíg a régi böngészőket végre már szinte senki nem fog használni. 

Addig is nem árt ezekkel az effektekkel egy kicsit megismerkedni... Igen ám, de joggal mondhatják páran, hogy ők már láttak ie6-on drop shadow-t, meg egyéb csillivilli varázslatot flash nélkül is. Igen, a CSS3 szinte mindegyik effektjét létre lehet hozni jQuery segítségével. Az alábbi gyűjtésben azokkal a technikákkal találkozhatunk, amik 2010-ben már alapnak kell, hogy számítsanak egy design-os weboldalon, viszont CSS3 nélkül is megvalósíthatóak.

A változás szele fúj a webdesign táján. Lássuk, hogy ezek a technikákat hogyan érdemes ma, és hogy érdemes a jövőben használnunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://design.blog.hu/api/trackback/id/tr861673244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

◄ViZion 2010.01.20. 15:03:08

Szerintem is probléma az IE6.
Lehet itt céges rendszergazdákra hárítani, de nem hinném, h normális ember hagyná azt a valamit még elindulni.

IE7-8 már tűrhető, a többiek meg amúgy is frissülnek rendesen, nem kerítenek ekkora segget a dolognak.

Miért ne lehetne CSS3, ha egyszerűbb, mint a jQuery? Minek rakjam flash-be, vagy silverlightba pl. a galériát, ha ezután a blogmotor összedobja ezzel?
Remélhetőleg gyors is lesz.

The Designer · http://design.blog.hu 2010.01.20. 15:12:16

@◄ViZion:
- Ami még egy kicsit fura lehet, hogy ugye manapság mindenki szeret W3C valid lenni. Viszont a validator 2.1-re ellenőriz. Volt bőr a pofáján kifújolni a hibátlan CSS 3 kódomat...
- Pofátlan egy alak Főnök!
- Nem vagyok Főnök!
- Bocs, Főnök!

ADAMBRÄU 2010.07.18. 09:20:51

már bocs, de ki a phaszt érdekel az IE6????

kicsit felb@szta az agyamat, hogy egy idejétmúlt sz*rt hozol fel etalonnak.

Az IE6 először is rég elavult.
Amikor még ment, akkor is enyhén szólva rossz volt mert nem foglalkozott a CSS szabvánnyal.

Miért kellene bárkinek is a mikrofos böngészőjéhez igazodnia, ha a mikrofos nem hajlandó a SZABVÁNYHOZ igazodni???

ha az IE a jövőben sem hajlandó a szabványt betartani, akkor simán le kell cserélni.

Jobb lenne, ha te is inkább a szabványon kívüli böngészőt kritizálnád és nem magát a szabványt. A kedves júzereket pedig bíztasd az IE bármely verziójának lecserélésére az emlitett okokból kifolyólag. Remélem érthető volt a mondandóm lényege.

Üdv.!

The Designer · http://design.blog.hu 2010.07.18. 10:54:59

@ADAMBRÄU: Türelem, tornaterem! Nem kell azon felhúznod magad, hogy nagy cégeknél sok esetben a rendszergazdák "elvannak" a windows XP rendszerrel - persze IE-t nem frissítenek rajta. Fél éve mikor ezt a bejegyzést írtam még volt számottevő IE6 böngésző - kb 10-15% - szerencsére ez mostmár tényleg minimálisra csökkent - ehhez hozzájárult, hogy a legtöbb oldalba beépítettek figyelmeztetést a userenek, hogyha IE6-al nézik frissítse a böngészőjét.

Szóval érthető volt a mondandód lényege - de ezen már szerencsére túl vagyunk.

Magyar oldalak

Külföldi oldalak

Barátok oldalai





Copyright © 2009 naranchdesign. Minden jog fenntartva.